Fri och lokal journalistik är viktigare än någonsin

I en värld som är fylld av händelser, en värld som är digitaliserad, blir nyhetsbevakning och granskning viktigare än någonsin. Den lokala journalistiken är genom sin närhet och relevans en kraft i samhället som verkar framåt och som höjer medborgarna från uppgivenhet och förakt för både politik och samhällsstruktur. Medan andra mediehus lämnar den lokala scenen, för att prognoserna visar större lönsamhet i storstäderna, satsar vi i stället ännu mer på den lokala bevakningen.

Vi på 24:an vill skriva och förmedla nyheter till dig – på kanaler som passar dig. Det är en viktig funktion i dagens samhälle där information får spridning snabbare än någonsin, och där källorna blir svårare och svårare att granska. Det handlar om att informera medborgarna om vad som händer i samhället. Men inte bara “tråkiga” nyheter där tvivelaktiga affärer kommer upp till ytan, utan vi ser att det är minst lika viktigt att förmedla allt det goda som sker.

Men, är bra journalistik lika med betald journalistik? Kan man hitta andra finansieringslösningar så nyhetssajter som 24:an kan driva vidare sin verksamheten utan att ta betalt från besökaren?

Vi tror att det går! Vår journalistik läses och uppskattas av väldigt många. Vi skriver om samhällsengagemang, felaktigheter som begås och när ditt lokala fotbollslag vinner. Men är vi nöjda? Nej! Vi vill lyfta ännu mer, granska ännu djupare och fortsätta leverera nyheter till dig i de kanaler du vill ha det i. Resan är bara påbörjad och ju mer resurser vi skapar och får, desto mer ska vi ge våra läsare.

24:an är helt utan statligt finansiellt stöd och vi hymlar inte med att vi är helt beroende av att folk klickar in sig på våra sajter. Men det kräver också att vi är attraktiva och skriver engagerande texter som inte tummar på de pressetiska reglerna som vår bransch bygger på.

//Martin Sköld, Affärsutveckling – 24Sverige.se